Besök hos snittblomsodlaren

2022-08-14 | Okategoriserade, Tidigare aktivitet

Trädgårdssällskapet har varit på utflykt igen!

Det var en fantastisk lördag i början av augusti, med strålande sol, och kanske några grader för varmt. Vi var ett gäng på 15 personer från föreningen som besökte Paulina Alesand, som tillsammans med make Johan driver företaget Velobloom.

I en bedövande vacker omgivning i den sörmländska naturen vid Runnviken utanför Tystberga har dom byggt upp sin verksamhet. Företaget ägnar sig framför allt åt kommersiell snittblomsodling, grönsaksodling i mindre omfattning, och kan även anlitas för trädgårdsdesign- och anläggning samt kursverksamhet.

Vi fick lyssna till en engagerad och vältalig Paulina, som berättade om sin snittblomsodling, som sker i flera stora växthus samt på friland. Ett hållbart odlande och försiktighet med hur jorden brukas är viktigt i verksamheten. Närhet till stall och möjlighet att hämta hästgödsel, samt granne med den lilla sjön där vatten hämtas, underlättar för att driva odlingen på ett klimatsmart sätt. Buketter bundna av säsongsodlade blommor kan beställas – vackert, billigt, klimatsmart!

Trötta men nöjda med vårt besök hos Paulina avslutades med avkopplande fikapaus i gröngräset. Hit åker vi gärna igen!