Pelargontävling 2022

2022-08-28 | Okategoriserade, Tidigare aktivitet

Årets pelargontävling är nu avgjord, ett mycket trevligt event söndagen den 28 augusti. Ett glädjande stort antal besökare på skördemarknaden på såväl gator och torg i staden, som inne på Garvaregården. Vädermässigt började dagen halvklart men varmt och skönt. Framåt eftermiddagen kom dock regnet (visserligen efterlängtat) men tvingade fram ett litet hastigt avslut.

Det var 76 personer som röstade på de 11 utställda pelargonerna – zonalpelargonen Kardinal. Vi var många som upplevde Kardinalen som lite ’svårflörtad’ och hade haft problem med att få fram yvighet i blomningen och knubbighet i bladverket. Blommorna är dock vackert ceriserosa med en liten orange mittpunkt!

Priserna bestod av presentkort i varierad storlek hos Albins & Vera, samt en påse med onödiga men goda praliner. Och vinnarna är …

1;a pris Ulla-Britt Jansson  –  2:a pris Lena Ehngren  –  3:e pris Gunnel Jakobsson

(Som sagt regnet jagade på oss så i hastigheten glömde vi bort att föreviga de duktiga vinnarna. VI får återkomma med foto).