Lokalt odlat

2022-10-09 | Tidigare aktivitet

Söndagen den 9 oktober var Trädgårdssällskapet på ännu ett mycket intressant och trevligt besök. Johanna Blom driver sedan några år en butik – Lokalt odlat i Vagnhärad – där hon bl a odlar och säljer grönsaker och mikrogrönt.  Vi fick lyssna till en inspirerande och kunnig ägare när hon förevisade sin lokal där odlingen sker i ett hydroponiskt system. I butiken säljs även andra lokalt framställda produkter, som ägg, chark, oljor, bivaxdukar, keramik, m.m.

Med under dagen var också Natalia Nunez, som odlar snittblommor i sitt företag Den goda floran utanför Gnesta. Idag hade hon plockat med sig ett gäng torkade blombuketter, fröer och olika utplanteringslökar. Natalia är även intresserad av bekämpning och hur växter och insekter påverkas av vår iver att bekämpa ohyra och ogräs. (Mer om det i nästa års program).

Vi provsmakade, doftade, tog på och nöp. Det här är bra med lokalodling. Och gott! Tack Johanna och Natalia för en underbart trevlig söndagsförmiddag.