Gröna dagar i Trosa

2023-05-28 | Okategoriserade, Tidigare aktivitet

    

 

Odla vardagsmaten

Under pingsthelgen anordnades en mängd aktiviteter i Trosa under parollen Gröna dagar. Under lördagen kunde man besöka mini-mässan ’Odla vardagsmaten’ på Trosa bibliotek. Trädgårdssällskapet deltog med en monter rikligt utsmyckad med hjälp av Nora Trädgård, där vi informerade om vår verksamhet. Flera andra organisationer deltog – Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen, Ålyckans kolonilotter, Svenska Lottakåren, Co-Grow, m.fl. Barnen hade en egen pysselhörna, och kunde fiska godis och fröpåsar ur fiskedammen.

     

Anders sålde ympade äppelträd; Göran bevakade montern och delade ut informationsmaterial; många intressanta föredrag genomfördes, såsom  ’Rädda Östersjön’, Rotarys projekt tillsammans med 4e klassare i Trosa kommun;  ’Rent i Skogen’  projektet som blev Botkyrkas största sociala företag;  Permakultur och biologisk mångfald, Naturskyddsföreningen; samt föreningen Co-Grow som berättade om trädgårdsdelning.

     

Tack alla för en fantastiskt fin dag med många möten, trevliga samtal, intressanta föredrag och glädjande nog flera nya medlemmar som passade på att anmäla sig. Varmt välkomna till er!