Ljusa idéer i trädgården

2024-10-22 | Tidigare aktivitet

Ljusa idéer i trädgården

Planering och förberedelser är A och O även när det gäller trädgårdsbelysning. En god mix av säkerhetsbelysning och snygga armaturer är alltid bra. Längs gångarna ett enkelt ljus så man ser var man sätter fötterna – samma sak vid entrén, parkeringen eller terrassen. Kombinera med spotlights och ljusslingor som flyttas lite efter årstid eller vad som är vackert för tillfället.

Onsdagen den 9 oktober hade vi i alla fall tur med vädret! Ösregn hela dagen och vi var lite oroliga för vår ’ljus-kväll’ på Nora Trädgård, då vi väntade celebert besök av ljusdesigner Charlotte Gotfredsen från 2700kelvin. Men lagom till start upphörde regnet och vi kunde t o m gå ut i trädgården, som Brita hade dekorerat rikligt med olika varianter av trädgårdsbelysning.

   

Charlotte är en mycket entusiastisk och inspirerande föreläsare, som pratade om olika ljuskällor (behöver inte vara dyrt för att vara bra), kelvin (belysningsmått som anger färgtemperaturen), var, hur och varför olika ljuskällor kan placeras.

.

Varmt och skönt i växthuset, glad stämning, frågvisa deltagare, kaffe, äppelglögg och wraps förhöjde stämningen! Tack för en trevlig kväll!