Missa inte nästa aktivitet med oss

Torsdagen den 26 november kl 18.00 träffas vi på Åsbacken i Västerljung.

Charlott och Petra kommer att inspirera och handleda oss i att skapa olika dekorativa arrangemang av vad naturen ger tex kransar bordsdekoration ….
Material, glögg och fika ingår i avgiften 450 kr.
Deltagarantal är begränsat till minst 10 st och högst 20 st.
Anmäl ditt intresse för deltagande senast 10 november 2020

Välkomna
Styrelsen

 

17 oktober, Föredrag av Åke Truedsson.

FÖREDRAG AV ÅKE TRUEDSSON

Lördagen den 17 oktober måste tyvärr ställas in!

Efter många diskussioner, överväganden och i samråd med Åke Truedsson har styrelsen beslutat att ställa in denna sedan länge planerade föreläsning.
Vi arbetar för att kunna genomföra denna programpunkt under 2021.

Styrelsen

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

HÄMTNING AV HÄSTGÖDSEL

Mars/April – Stene gård

INFORMATION ANG. HÄMTNING AV GÖDSEL.

Vi har ännu inte kunnat fastställa datum för hämtning av gödsel på Stene gård på grund av det rådande vädret. Den brunna gödseln ligger upplagd på en åker som än så länge är alldeles för blöt för att det ska gå att hämta den med traktorn. Vi får vackert vänta tills marken har torkat upp lite mer, alternativt frusit till så att det bär. Preliminärt siktar vi på månadsskiftet mars/april. Vi kommer att informera på Trädgårdssällskapets hemsida och Facebook och med mail så fort vi får besked från Stene gård.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

TRÄFF FÖR NYA MEDLEMMAR

Onsdag den 11 mars kl. 18.30  – Studiefrämjandets lokaler, Viktoriagatan 20 B, Trosa

Nya medlemmar inbjuds till en informationskväll. Särskild inbjudan kommer. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

EFTERTANKE OCH MILJÖTÄNK I VARDAGEN – ÅKE PETTERSSON

Onsdagen den 25 mars kl 18.30 – Västerljungs blommor, Västerljung

Ta med fika! Ingen avgift. Växthusen är öppna och det finns möjlighet att handla för den som så önskar Anmäl dig till info@trosatradgard.se före 23 mars. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

26-29 Mars – Nordiska Trädgårdar, Älvsjömässan!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

PELARGONTÄVLINGEN ÄR TILLBAKA!

31 mars – Anmäl dig på info@trosatradgard.se senast 31 mars.

Vi behöver veta hur många sticklingar vi ska införskaffa. Sticklingarna hämtas senare på Nora trädgård (info mailas!) och kostar 40 kr/st.

************************************************************************

Trosabygdens Trädgårdssällskap är föreningen för dig om du under trivsamma former vill dela ditt trädgårdsintresse med andra och förbättra dina kunskaper om trädgård och odlande. Vi anlitar spännande föredragshållare, ordnar trädgårdsbesök och kurser och gör intressanta utflykter. Årligen arrangerar vi en sticklingmarknad och inbjuder våra medlemmar att delta i vår sommartävling.

Se Aktuellt program 2020 här till höger. Alla aktiviteter är gratis för medlemmar om inget annat anges. Övriga deltagare är välkomna till en kostnad av 100 kr per föredrag eller trädgårdsbesök.

Vi samarbetar med våra systerföreningar i Sörmland, Studiefrämjandet i Trosa och med biblioteken i Trosa och Vagnhärad och ingår i Riksförbundet Svensk Trädgård www.tradgard.org

Numera finns vi också på Facebook: Facebook/Trosabygdens Trädgårdssällskap