Succé för Äpplets dag

2023-10-02 | Okategoriserade, Tidigare aktivitet

Äpplets dag på Garvaregården lördagen den 23 september 

 

Det blev en storartad familjedag i strålande solsken. Under dagen fick publiken prova att musta sina medhavda äpplen i små handdrivna musterier. Det är förvånansvärt mycket saft man kan pressa ut med en sådan apparat. Många kom med sina äpplen och päron för att prova på. Man kunde även få sina äpplen sortbestämda av pomolog Mats Brokvist, som hade dukat upp ett imponerande bord med olika äppelsorter.
  
Bergs gård anordnade äppelpajstävling, där publiken hade inbjudits att delta med sitt hemmabak. En kunnig jury fick det hedersamma uppdraget att provsmaka inte mindre än 20 tävlingsbidrag för att hitta den bästa – smak och utseende spelade roll!
Tipsrunda – med frågor anpassade dels till vuxenpubliken, dels barnen hade satts upp på Trosas gator och parker. Många deltog i rundan och fina priser kunde vid dagens slut delas ut till lyckliga vinnare. En helt igenom trevlig dag på Garvaregården, som dessutom var rikligt dekorerad – självklart med äppelträd – genom Nora Trädgårds försorg.

Hoppas vi ses på Äpplets dag i september 2024!