Trädgårdsvisning hos Mats

2023-09-04 | Okategoriserade, Tidigare aktivitet

        

Efter regn kommer väl alltid sol – och vilken tur vi hade när Mats Eriksson bjöd in till visning av sin fantastiska trädgård i Vagnhärad – solen bröt fram och det blev en väldigt skön och trivsam dag. Nora Gård är en gammal torparträdgård inom Tullgarns domäner. Den tidigare trädgården kan anas, även om potatislandet har förvandlats till gräsmatta, och tidigare odlingsarealer mest består av blommor.

       

En stor mängd fruktträd, fuchsior, lärkträd (från 1800-talet), funkior, syrenhäckar och mängder av olika sorters blommor trängs i trädgården hemma hos Mats och Jaari. På gården finns en hel del djur också. Förutom hund (som håller gästerna sällskap), en katt som smet iväg, tuppen motade in hönsen  i hönshuset när jag kom med kameran – men gässen pratade i mun på värden, som guidade oss runt, medan Jaari fixade go’fika med den äran.

       

Vi fick uppleva en imponerande pelargonsamling tillika fuchsior i mängd. Och om vi inte fick nog av blomprakt, kunde de som önskade åka upp till Tullgarn, där solrosor stod på rad. Självplock av solrosor och intäkterna skulle gå till Ukraina stod det på skylten.

      

Tack Mats och Jaari för att vi fick tillbringa en härlig dag i er trädgård!