Fuchsia-tävling och skördemarknad 2023

2023-08-28 | Tidigare aktivitet

        

Skördemarknaden 2023 blev en välbesökt och härligt solig dag, med många hantverkare på plats längs Östra Ågatan och torget i Trosa. På Garvaregården samsades Trädgårdssällskapet med bland andra keramiker, hembygdsförening, fågelholkar, ljuvliga hemstöpta ljus, boksläpp, trä- och näverarbeten och många sylt-, bär- och saftmakare. Och så naturligtvis Christer med sin enmansorkester, som bjöd på gamla klassiska låtar från förr (somliga lockades till en svängom).

Det var många besökare som hittade till Garvaregården för att vila benen, äta hemlagad korv, smaka på gott kaffe med dopp – allt fixat av Bergs gård. Det var även många som kom för att rösta på de Fuchsia-plantor som deltog i årets tävling. Flera av hemma-odlarna vittnade dock om en knepig planta – knepigare än tidigare pelargoner. Trots en del haverier bland våra odlare var det trots allt åtta tappra som ställde upp i årets tävling.

Det var jämnt lopp mellan de vinnare som publiken röstade fram. Men bäst av alla var Annika Syding – tvåa blev Gunnel Jacobsson – trea blev Arne Ekstrand.

      

Stort grattis till vinnarna och varmt tack till alla som deltog i årets tävling!

Priserna bestod av presentkort från Albins & Vera (spetsat med härliga chokladpraliner).

Nästa år kanske det blir återgång till pelargonen. Vad tycker ni?