Gröna marknaden

av | 2024-04-29 | Aktuellt, Okategoriserade

Föreningens sticklingsmarknad blir en vårmarknad!

Lördagen den 25 maj, kl 10-16 på Garvaregården

Med kommunens hjälp och med projekt ’Odla vardagsmaten’ som initiativtagare har en ny grön marknad med fokus på odling skapats. Hurra säger vi som tycker om grönt och skönt.

Har du inte påbörjat frösådden ännu är det hög tid. Driv upp sticklingar till såväl den egna odlingen, som ev till andra. Efterfrågan på plantor brukar vara jättestor – grönsaker, perenner, sommarblommor, ymp av buskar och träd. Dela med dig av ditt överflöd och sälj till andra. Du hanterar själv din försäljning och sätter pris på dina produkter. Har du inte tid eller lust att sälja kan du skänka till föreningen. Ev vinst tillfaller då föreningen! Behöver du transporthjälp hör av dig så löser vi det. Vårmarknaden blir betydligt större än tidigare sticklingsmarknad någonsin blev. Flera lokala föreningar och företag kommer att delta med sina tjänster och produkter under dagen.

I samarbete med Sörmlands Matklusters/Aptitrundan Vår erbjuds både produkter, fika och mat från våra närliggande gårdar. Och inte minst Hembygdsföreningen öppnar sin loppis! Gröna Dagar med Vårmarknad på Garvaregården kommer att marknadsföras av Trosa turism och
finns även med i Sörmlands Matklusters marknadsföring av Aptitrundan/Vår. Trädgårdssällskapet och dess medlemmar är försäkrad gratis plats på ’marknadstorget’, där bord finns uppställda.

Vi behöver dock veta hur många bord som behövs. Vill du delta i denna härliga marknadskarusell och sälja sticklingar vill vi att du anmäler ditt deltagande – vi hoppas och tror att det blir många som vill vara med.

 

Anmälan till info@trosatradgard.se snarast och senast 2024-05-11!

Välkomna!