Pelargontävling Trosa skördemarknad

2017-08-27 | Tidigare aktivitet

Text och bild: Marianne Cederwall

Ca 20 sticklingar hade vuxit upp och blivit vackra pelargonplantor. Och flera hade definitivt vuxit ur den miniatyrstorlek som sorten Red Glitter förväntades att ha. I år hade vi inte någon oberoende domare då alla specialister på pelargoner hade åkt till en trädgårdsmässa i södra Sverige för att döma pelargoner.

Vi tog istället hjälp av besökarna på Trosa Skördemarknad som gick seriöst tillväga och bedömde och röstade på de inlämnade bidragen.

Lotteriet som sedvanligt fått vinster från våra sponsorer gick snabbt åt och många nöjda vinnare sågs glatt lämna vår plats efter att också ha röstat på finaste pelargon.

Vinnande pelargon hade lämnats in av Lennart Haaga och vinnare nr två blev så här glad när hon fick Yvonnes fina krans i pris. Bland de som röstat på vinnande pelargon drogs också en vinnare och hon gladdes när hon fick en sekatör i pris.

På eftermiddagen hade vi Trädgårdsloppis där det såldes både växter och trädgårdstillbehör till förmån för Trädgårdssällskapet.  Detta var en ny, men mycket uppskattad programpunkt på skördemarknaden och något vi tänker fortsätta med och kanske på något sätt utöka till nästa år.