Trädgårdsresa till Wij, Ockelbo

av | 2022-05-06 | Aktuellt, Okategoriserade

Lördagen den 18 juni 2022

Redan 2001 påbörjade Lars Krantz uppbyggnaden av Wij trädgårdar. Krantz, som då ansvarig för Rosendals trädgård i Stockholm, tog på sig uppgiften att skapa ett unikt centrum för nordisk trädgårdskultur. Idag är Wij trädgårdar ett resmål för alla sinnen med visningsträdgårdar, försäljning av växter och livsmedel, trädgårdsartiklar, konsthantverk, m m.

Till Ockelbo är det 28 mil och resan beräknas ta ca 3 timmar. Vi reser bekvämt och säkert med Trosabussen. Bussen startar kl 08.00 från Trosa hamn. Därefter stannar den vid hållplatserna Trosa centrum, Trosaporten och Vagnhärad station. Ange vid anmälan vid vilken hållplats du vill ansluta. Under resans gång bjuder vi på lite förfriskningar.

Efter ankomst till Wij får vi en guidad visning på ca 1 timme genom de olika trädgårdarna (rosenträdgården, örtagården, köksträdgården, skogens trädgård, barnens trädgård, orangeriet, m fl). Därefter sätter vi oss till bords för lunch i restaurangen. Efter lunchen har vi tid för egna upptäckter i trädgårdar, butiker och växthus, som håller öppet mellan kl 11-15. Återfärd till Trosa ca kl 16.

Utflykten kostar 700 kr och i priset ingår bussresa Trosa-Wij tor, inträden, lunch, guidning samt förfriskningar.

Anmäl ditt deltagande på vår e-postadress info@trosatradgard.se snarast – det finns platser kvar!