Bergianska trädgården

2023-08-05 | Tidigare aktivitet

Torsdagen den 3 augusti var nog den regnigaste dagen hittills denna säsong – 40-50 mm beroende på lokal. Just den dagen passade ett gäng medlemmar i Trädgårdssällskapet på att göra en utflykt till Bergianska trädgården.

Men vad trevligt vi hade! Trädgårdsfolk är ett tåligt släkte och gillar även regn. Alla var dessutom väl utrustade med lämpliga kläder. En trevlig och kunnig guide tog oss runt i trädgården. Vi vandrade till den Japanska dammen, Italienska terrassen och naturligtvis Victoriahuset.

Fulla av information, våta i håret och trötta ben gick vi så till Gamla Orangeriet, som numer
inhyser en trevlig restaurang. Här intog vi en härlig lunch med massor av råvaror från
grönsakslandet, kaffe och en ’onödig’ kaka. De som fortfarande hade ork tog en tur genom Edvard
Anderssons växthus.

Trötta, mätta och nöjda med vår dag äntrade vi Trosabussen för hemfärd.
Tack alla för en supertrevlig dag